Αν δεν σας αρέσει η βρώμη αλλα γνωρίζεται τα θρεπτικά της οφέλη αυτή η συνταγή,granola με σταφίδες και σοκολάτα, θα σας κάνει να την λατρέψετε. Η αλήθεια είναι οι περισσότεροι άνθρωποι την βρίσκουν άνοστη αλλά αν ψηθεί στον φόυρνο με μέλι η γεύση της είναι φανταστική. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει μία καθημερινή σας απόλαυση.
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος13 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος18 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. βρώμη
- 4 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. κακάο
Πρόσθετα
- Σταφίδες
- Σοκολάτα
- Ξηροί καρποί
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα μέσα σε ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε την βρώμη και το κακάο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το μέλι σε μπεν μαρί για 2-3 λεπτά και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Πατάμε με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθούν μικρές μπαλίτσες βρώμης.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο , την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα εξτρά υλικά της αρεσκείας μας. Την αποθηκεύουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Διατηρείται για βδομάδες.
Η Granola συνοδέυεται με γιαούρτι ή γάλα. Η ιδανική λύση για ένα σωστό και υγιεινό πρωινό.