Πανακότα με μέλι και καρύδια

by on
Πανακότα με μέλι και καρύδια

Πανακότα με μέλι και καρύδια

Η πανακότα με μέλι και καρύδια είναι ένα απλό, γευστικό γλυκό που εντυπωσιάζει κάθε φορά.  Το μέλι και τα καρύδια από πάνω απογειώνουν την γεύση. Είναι πολύ εύκολη στη παρασκευή της, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πολλά σκεύη κουζίνας. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης. ( Η συνταγή βγάζει γύρω στα 3-4 μπολάκια. )

  • Χρόνος Προετοιμασίας4 ώρες 55 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος5 ώρες

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Για τη κρέμα

    • 150 γρ. γάλα
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 3.5% λιπαρά
    • 35 γρ. μέλι
    • 1 κ.γ. βανίλια ή 2 βανιλίνες
    • 4 φύλλα ζελατίνης

    Για το σερβίρισμα

    • Έξτρα μέλι
    • λίγα καρύδια

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό, βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν για λίγα λεπτά.

    2

    Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το μέλι.

    3

    Ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια καθώς και τις ζελατίνες.

    4

    Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες και μεταφέρουμε σε φορμάκια.

    5

    Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.

    6

    Αφαιρούμε από το ψυγείο και ζεσταίνουμε λίγο το φορμάκι ή βοηθάμε γύρω γύρω τα τοιχώματα με ένα κουτάλι έτσι ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα. Από πάνω ρίχνουμε μέλι και καρύδια.

    Εκτός από μέλι, ταιριάζει εξαιρετικά το σιρόπι σφενδάμου. 

    Ακολουθήστε με στο Instagram για να ενημερώνεστε για ότι καινούργιο ανεβαίνει στο Mermaid's Blog.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.