Γιατί να τρώω χουρμάδες;

by on

Παρακάτω σας παραθέτω κάποιους απο τους λόγους για να  εντάξετε τους χουρμάδες στη διατροφή σας:

  • Οι χουρμάδες είναι γευστικοί και πολύ θρεπτικοί καθώς αποτελούνται από περίπου 70% φυσικά σάκχαρα.
  • Έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύουν τον οργανισμό απο παθογόνα βακτήρια χάρις στην αντιμικροβιακή τους δράση.
  • Βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.
  • Οι κατανάλωση λίγων χουρμάδων καθημερινά συμβάλει στην καλή υγεία του δέρματος.
  • Μπορούν να καταναλωθούν από άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση λόγω της έλλειψης νατρίου.

Διατροφή

Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκίνησαν να αντικαθιστούν την κρυσταλλική ζάχαρη με τους χουρμάδες στις συνταγές τους. Η γεύση τους είναι αρκετά γλυκιά γι’αυτό μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή διαφόρων σνακ όπως μπάρες δημητριακών, κέικ κτλ. Επιπλέον ταιριάζουν υπέροχα με λίγο γιαούρτι και μέλι.

Προσοχή στη ποσότητα κατανάλωσης τους λόγω της υψηλης περιεκτικότητας τους σε σάκχαρα και θερμίδες.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν