Τα πιο νόστιμα και αφράτα pancakes που έχετε δοκιμάσει. Ετοιμάστε τα για το παιδί στο σχολείο ή απολαύστε τα ένα όμορφο πρωινό της βδομάδας. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. γάλα πλήρες
- 1 μεσαίο αυγό
- 50 ml ελαιλόλαδο
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 βανιλίνη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα το γάλα, το αυγό και το ελαιόλαδο.
2
Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα.
3
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας για κάθε pancake.
4
Μόλις εξατμιστεί η υγρασία από τις άκρες ελέγχουμε το pancake και αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα.
5
Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέοτουμε τα toppings της αρεσκείας μας.
Η συνταγή βγάζει γύρω στα 14 pancakes.