Οι βάφλες με αλεύρι ολικής άλεσης θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό στις γεύσεις. Έχουν καλύτερη υφή από τις κλασσικές βάφλες και είναι πιο υγιεινές.
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 220γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 550ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
Topping
- Ξηρούς καρπούς
- Μέλι
- Σοκολάτα
- Φρούτα της επιλογής μας
- Σταφίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγά μαζί με τα γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανιλίνη.
2
Λαδώνουμε την προθερμασμένη μας βαφλιέρα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα μας μέχρι να καλύψει σχεδόν το πάτο. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
3
Σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας, μέλι,σταφίδες, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα.
Προσοχή στη ποσότητα του χυλού που θα ρίξετε, να μην σας ξεχειλίσει.