Από τις πιο νόστιμες και υγιεινές μηλόπιτες που έχετε φάει. Αφράτη μηλόπιτα με μέλι και κανέλα, με μεγάλα κομμάτια μήλου στο εσωτερικό της. Γρήγορη συνταγή, που θα σας κάνει να την φτιάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη.
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος55 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μήλα φούτζι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 100ml γάλα
- 2 αυγά μεσαία
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. σιρόπι σφεδάμου
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 185γρ. αλεύρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αρχικά κόβουμε τα δύο μήλα μας. Το ένα σε πολύ μικρά κυβάκια και το άλλο σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μέλι,το σιρόπι σφεδάμου και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κανέλα, το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και το μήλο κομμένο σε κυβάκια. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ, 30 x 15 x 7, και ρίχνουμε το μείγμα. Για το τέλος, βάζουμε τις φέτες από το δεύτερο μήλο πάνω απο το κέικ και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.