Οι βάφλες είναι τόσο χορταστικές, νόστιμες και εύκολες στην παρασκευή τους. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ 3 διαφορετικά είδη αλευριού και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Δοκιμάστε τες και στείλτε μου τα δικά σας αποτελέσματα. (Η συνταγή βγάζει 3 βάφλες.)
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 350 ml γάλα
- 2 αυγά
- 70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 70 γρ. αλεύρι ολικής
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 βανιλίνη
- 1/2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αλεύρια, το μπέικιν και τη βανιλίνη. Αναμειγνύουμε καλά.
2
Λαδώνουμε την προθερμασμένη μας βαφλιέρα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα μας μέχρι να καλύψει το πάτο. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
3
Σερβίρουμε με φρούτα εποχής μέλι και ότι άλλο επιθυμούμε.