Πραλίνα φουντουκιού με μέλι

by on
πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

Και σε ποιον δεν αρέσει η πραλίνα φουντουκιού; Η συγκεκριμένη είναι αρωματική, νόστιμη και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Τα φουντούκια δεν διαλύονται τελείως και έτσι καταλαβαίνεις πλήρως τη γεύση τους. Ένα μικρός πειρασμός χωρίς τύψεις.

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος30 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 8-10 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν και να ξεκολλάει από τα περισσότερα η φλούδα.

    2

    Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε τα φουντούκια σε ένα καλό μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να διαλυθούν.

    3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα τις βανιλίνες, το μέλι και το μισό νερό.

    4

    Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό.

    5

    Χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις δέσει η πραλίνα μας μεταφέρουμε σε ένα βάζο.

    6

    Η πραλίνα φουντουκιού συντηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 βδομάδα.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.