Και σε ποιον δεν αρέσει η πραλίνα φουντουκιού; Η συγκεκριμένη είναι αρωματική, νόστιμη και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Τα φουντούκια δεν διαλύονται τελείως και έτσι καταλαβαίνεις πλήρως τη γεύση τους. Ένα μικρός πειρασμός χωρίς τύψεις.
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ. φουντούκια
- 50 γρ. σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο
- 2 βανιλίνες
- 4 κ.σ. μέλι
- 200 ml νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 8-10 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν και να ξεκολλάει από τα περισσότερα η φλούδα.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε τα φουντούκια σε ένα καλό μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να διαλυθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα τις βανιλίνες, το μέλι και το μισό νερό.
Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό.
Χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις δέσει η πραλίνα μας μεταφέρουμε σε ένα βάζο.
Η πραλίνα φουντουκιού συντηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 βδομάδα.