Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει αναζητάμε όλο και περισσότερο απλά και δροσιστικά γλυκάκια. Ο κορμός ή αλλιώς μωσαικό υπήρχε πάντα στο ψυγείο μας όταν ήμουν μικρή. Ένα γευστικό και εύκολο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
- Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γρ. μπισκότα βουτύρου ή απλά μπισκότα χωρίς ζάχαρη
- 30 γρ. καρύδια σπασμένα
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ. μέλι
- 140 γρ. βούτυρο
- 30 ml γάλα
- 3-4 κ.σ. κακάο
- 1 βανιλίνη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα μας με τα χέρια. Αφήνουμε κομματάκια.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις διαλυθούν και ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από το τη φωτιά.
Μέσα στα μπισκότα ρίχνουμε το κακάο, τη βανιλίνη, τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Παίρνουμε μία λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Σχηματίζουμε το μωσαικό μας και τυλίγουμε καλά.
Εγώ προτιμώ να το αποθηκεύω στη κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες μπορούμε να σερβίρουμε.