Κορμός με φυστικοβούτυρο ( Μωσαικό)

by on

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει αναζητάμε όλο και περισσότερο απλά και δροσιστικά γλυκάκια. Ο κορμός ή αλλιώς μωσαικό υπήρχε πάντα στο ψυγείο μας όταν ήμουν μικρή. Ένα γευστικό και εύκολο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης. 

  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου ή απλά μπισκότα χωρίς ζάχαρη
    • 30 γρ. καρύδια σπασμένα
    • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
    • 3 κ.σ. μέλι
    • 140 γρ. βούτυρο
    • 30 ml γάλα
    • 3-4 κ.σ. κακάο
    • 1 βανιλίνη

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα μας με τα χέρια. Αφήνουμε κομματάκια.

    2

    Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις διαλυθούν και ομογενοποιηθούν  αποσύρουμε από το τη φωτιά.

    3

    Μέσα στα μπισκότα ρίχνουμε το κακάο, τη βανιλίνη, τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

    4

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

    5

    Παίρνουμε μία λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Σχηματίζουμε το μωσαικό μας και τυλίγουμε καλά.

    6

    Εγώ προτιμώ να το αποθηκεύω στη κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες μπορούμε να σερβίρουμε.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.