Τρουφάκια με ταχίνι

by on

Λαχταριστά τρουφάκια με ταχίνι και χυμό πορτοκάλι. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή βουτύρου. Θρεπτικά και άκρως γευστικά. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή.

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος10 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Για τα τρουφάκια

    • 1 συσκευασία μπισκότα ολικής
    • 6 κ.σ. ταχίνι
    • 1 πορτοκάλι(ξύσμα και χυμό)
    • 2 κ.σ. σιρόπι σφέδαμου

    Για την επικάλυψη

    • σοκολάτα
    • ξηροί καρποί τριμμένοι
    • κακάο

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε ένα μπολ σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα. Θέλουμε να μείνουν κομμάτια και όχι να γίνουν σκόνη.

    2

    Στη συνέχεια, ριχνούμε το ταχίνι,το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι,το σιρόπι σφέδαμου και πατάμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    3

    Σχηματίζουμε μπαλίτσες μικρές και διαλέγουμε την επικάλυψη που επιθυμούμε.

    4

    Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και αφού λιώσει αφαιρούμε από το μάτι. Βουτάμε τα τρουφάκια μέσα στη σοκολάτα και στη συνέχεια τα περνάμε από τους τριμμένους ξηρούς καρπούς.

    Διαφορετικά μπορούμε να τα καλύψουμε με σκέτο κακάο.

    Αποθηκεύστε τα σε ένα πιάτο ή πλατύ δοχείο ενώ έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Διατηρούνται στο ψυγείο.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.