Muffins με φράουλες και φουντούκια

by on

Συνοδέψτε τον καφέ σας με ένα muffin φράουλας.  Μέσα σε 35 λεπτά μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα muffins χωρίς τύψεις. Άκρως γευστικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Ακόμα να τα δοκιμάσετε; ( Η συνταγή βγάζει γύρω στα 8-9 muffin. )

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος35 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 160 γρ. φράουλες
    • 40 γρ. φουντούκια σπασμένα
    • 2 αυγά μεσαία
    • 1 βανιλίνη
    • 40 ml γάλα
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. μέλι
    • 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε ένα πολυμίξερ χτυπάμε τις φράουλες μαζί με τα φουντούκια, τη βανιλίνη, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μέλι και τους κρόκους των αυγών.

    2

    Σε ένα άλλο δοχείο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν γίνουν μία ελαφριά μαρέγκα.

    3

    Ενώνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.

    4

    Λαδώνουμε ελαφρώς τη φόρμα για τα κεκάκια. Γεμίζουμε τα 3/4 της κάθε θήκης επειδή φουσκώνουν.

    5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα. Σερβίρουμε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα και φράουλες.

    Τα συγκεκριμένα muffins κρατάνε μέσα λίγη υγρασία και είναι πολύ μαλακά.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.