Κρέμα βανίλιας με πορτοκάλι

by on

Μία απλή αλλά άκρως γευστική κρέμα βανίλιας με άρωμα πορτοκαλιού. Για όσους θέλουν ένα γρήγορο αλλά νόστιμο γλύκισμα.

  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος15 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Για τη κρέμα

    • 500ml γάλα πλήρης
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 2 βανιλίνες
    • 3 κ.σ. μέλι
    • 1 σφηνάκι από το αγαπημένο σας ποτό ή σιρόπι σφέδαμου
    • 3 κ.σ. κορν φλάουρ

    Για το σερβίρισμα

    • Ψιλοκομμένη κουβερτούρα 65% κακάο

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε το καρσαρολάκι μας και ρίχνουμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε το ξύσμα, το μέλι και το σφηνάκι της επιλογής μας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι.

    2

    Όταν λιώσει το μέλι ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

    3

    Όταν αρχίσει να πήζει σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε. Συνεχίσουμε το ανακάτεμα για ακόμα 2-3 λεπτά και μεταφέρουμε τη κρέμα μας στα μπολ της επιλογής μας.  

    4

    Για το σερβίρισμα ρίχνουμε από πάνω τριμμένη κουβερτούρα. Συντηρείται στο ψυγείο.

    Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να ρίξουμε στη κρέμα κάτι από πάνω, την αποθηκεύουμε βάζοντας μια μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα. Έτσι δεν θα δημιουργηθεί η λεγόμενη “κρούστα”.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.