Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή για κρέμα σοκολάτας. Απολαύστε χωρίς τύψεις καθώς δεν περιέχει ζάχαρη. Είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Χρόνος Προετοιμασίας2 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος12 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300ml γάλα πλήρες
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. κακάο σκόνη
- 1 κ.σ. μέλι
- 25 γρ. μαύρη σοκολάτα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε το καρσαρολάκι μας και ρίχνουμε τα 200ml γάλα, το μέλι, το κακάο και τη σοκολάτα τεμαχισμένη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα 100 ml γάλα με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί.
Όταν λιώσει η σοκολάτα και ομογεποιηθούν τα υλικά μας, ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν αρχίσει να πήζει σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε. Συνεχίσουμε το ανακάτεμα για ακόμα 2-3 λεπτά και μεταφέρουμε τη κρέμα μας στα μπολ της επιλογής μας. Συντηρείται στο ψυγείο.
Την αποθηκεύουμε βάζοντας μια μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα. Έτσι δεν θα δημιουργηθεί η λεγόμενη “κρούστα”.