Έαν τρελαίνεστε για cheesecake αλλά το αποφεύγετε λόγω της ζάχαρης και της κρέμας γάλακτος τότε σας έχω τη κατάλληλη συνταγή. Εύκολο και γρήγορο cheesecake στο ποτήρι με πρόβειο γιαούρτι. Απολάυστε το χωρίς τύψεις μέσα σε λίγη ώρα. ( Η συνταγή βγάζει γύρω στα 2-3 ποτήρια.)
- Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος40 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη κρέμα
- 150γρ. τυρί κρέμα
- 150γρ. πρόβειο γιαούρτι
- 1 κ.σ. μέλι
Για το μπισκότο
- 150γρ. μπισκότα ολικής τύπου digestive
- 70γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- 1 μπανάνα σε φέτες
- 3 κ.σ. μέλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη κρέμα
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι και το μέλι. Αφού ομογενοποιηθούν, αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για τη βάση
Λιώνουμε το βούτυρο και σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας . Ενώνουμε τα δύο υλικά μας και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα.
Επικάλυψη
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μπανάνα με το μέλι και ανάβουμε το μάτι μας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε γύρω στα 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει λίγο η μπανάνα και αποσύρουμε.
Σερβίρισμα
Παίρνουμε τα ποτήρια της επιλογής μας και ρίχνουμε 2 κ.σ. από το μπισκότα πιέζοντας με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από τη κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν τα ποτήρια είναι μεγάλα. Στο τέλος βάζουμε τη επικάλυψη μας από πάνω. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Την διαδικάσία της επικάλυψης μπορούμε να τη κάνουμε με οποιοδήποτε φρούτο επιθυμούμε.
Τι μπορούμε να βάλουμε αντι για βούτυρο? Επίσης αν θελουμε να αποφυγουμε τα μπισκότα υπαρχει εναλλακτική?
Δυστυχώς, δεν νομίζω να φτιάχνεται cheesecake χωρίς μπισκότα και βούτυρο. Ίσως με λάδι καρύδας.