Τα μπισκότα με χαρουπάλευρο και σταφίδες είναι νηστίσιμα και χορταστικά. Το χαρουπάλευρο δίνει μία έντονη και νόστιμη γεύση στα μπισκότα μας. Κυριαρχεί σαν γεύση και δένει τέλεια με το ταχίνι και το κακάο. ( Η συνταγή βγάζει γύρω στα 12-15 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος που θα προτιμήσετε.)
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 140 γρ. χαρουπάλευρο
- 40 γρ. κακάο
- 5 κ.σ. μέλι
- 8 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. βανίλια υγρή ή 2 βανιλίνες
- 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 3.5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο σουσάμι για διακόσμηση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο, το κακάο, τη κανέλα, το μπέκιν πάουντερ και τις σταφίδες.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μέλι,το ταχίνι τη βανίλια και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και δημιουργηθεί η ζύμη μας.
Σχηματίζουμε πλατιά μπισκότα, ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Μόλις βγουν από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά για αυτό πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν και μετά να τα τοποθετήσουμε σε ένα δοχείο.