Donuts Φούρνου

by on

Αφράτα και βουτυρένια ντόνατς με τη γέμιση της αρεσκείας σας. Αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων που δεν μπορεί να αντισταθεί κανένας. Μία πιο υγιεινή έκδοση των κλασσικών  donut αλλά στον φούρνο.

  • Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες 30 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος2 ώρες 50 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 450 γρ. αλεύρι
    • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
    • 1 αυγό
    • 2 κ.σ. μέλι
    • 30 γρ. βούτυρο
    • + για την επικάλυψη
    • 150 ml γάλα
    • 100 ml νερό
    • 1 κ.γ. βανίλια
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, το μέλι, το γάλα και το νερό.

    2

    Ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά. Αφήνουμε τη μαγιά να αφρίσει για 5-10 λεπτά.

    3

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό
    και χτυπάμε καλά. Συνεχίζουμε με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

    4

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Απο ένα σημειο και μετά συνεχίζουμε με τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

    5

    Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με ένα πλάστη. Κόβουμε τα ντόνατς με τη βοηθεία κουπάτ ή 2 ποτηριών.

    6

    Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε τα φουσκώσουν για 1 ώρα.

    7

    Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 20 λεπτά.

    8

    Γεμίζουμε με τη γέμιση της επιλογή μας.

    Για γέμιση εγώ προτίμησα ταχίνι με μέλι και επικάλυψη σοκολάτας με τριμμένα καρύδια.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.