Μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο

by on
Μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο

Μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο

Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα κα ειδικά η σπιτική; Με λίγα υλικά μέσα σε 5 λεπτά έχετε έτοιμη μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο. Η συνταγή βγάζει γύρω στα 220 γρ. σοκολάτα. ( Η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι μεγάλης περιεκτικοτητας σε κακάο και δεν περιέχει ζάχαρη και γάλα.)

  • Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες
  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος2 ώρες 5 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 90 γρ. κακάο σε σκόνη
    • 50 γρ. λάδι καρύδας
    • 1 κ.γ.βανίλια ή 2 βανιλίνες
    • 10 γρ. αμυβγαλοβούτυρο
    • 50 γρ. μέλι
    • 10 γρ. τριμμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, το μέλι, τη βανίλια και το αμυγδαλοβούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φώτια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    2

    Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν πάστα.

    3

    Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν θέλουμε.

    4

    Μεταφέρουμε σε κάποια φόρμα σιλικόνης ή σε κάποια μικρή φόρμα για κέικ.

    5

    Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

    6

    Συντηρείται καλύτερα στο ψυγείο.

    Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο ξηρό καρπό καθώς και super food όπως cranberries ή σταφίδες.

    Ακολουθήστε με στο Instagram για να ενημερώνεστε για ότι καινούργιο ανεβαίνει στο Mermaid's Blog.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.