Μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο

by on
Μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο

Μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο

Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα κα ειδικά η σπιτική; Με λίγα υλικά μέσα σε 5 λεπτά έχετε έτοιμη μαύρη σοκολάτα με μέλι και αμυγδαλοβούτυρο. Η συνταγή βγάζει γύρω στα 220 γρ. σοκολάτα. ( Η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι μεγάλης περιεκτικοτητας σε κακάο και δεν περιέχει ζάχαρη και γάλα.)

  • Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες
  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος2 ώρες 5 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 90 γρ. κακάο σε σκόνη
    • 50 γρ. λάδι καρύδας
    • 1 κ.γ.βανίλια ή 2 βανιλίνες
    • 10 γρ. αμυβγαλοβούτυρο
    • 50 γρ. μέλι
    • 10 γρ. τριμμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, το μέλι, τη βανίλια και το αμυγδαλοβούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φώτια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    2

    Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν πάστα.

    3

    Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν θέλουμε.

    4

    Μεταφέρουμε σε κάποια φόρμα σιλικόνης ή σε κάποια μικρή φόρμα για κέικ.

    5

    Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

    6

    Συντηρείται καλύτερα στο ψυγείο.

    Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο ξηρό καρπό καθώς και super food όπως cranberries ή σταφίδες.

    Ακολουθήστε με στο Instagram για να ενημερώνεστε για ότι καινούργιο ανεβαίνει στο Mermaid's Blog.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.


    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.