Ένα απλό και δροσιστικό γλυκάκι που εντυπωσιάζει. Μικρές σφαίρες με γέμιση κερασιού. Αν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης, χρησιμοποιείστε απλά μικρά μπολάκια για να απολαύσετε το γλυκό. Η συνταγή είναι για 6 ημισφαίρια ή 2-3 μικρά μπολάκια.
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη κρέμα
- 2 κ.σ. τυρί κότατζ
- 50 γρ. κεράσια
- 60 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. μέλι
Για τις σφαίρες
- 110 γρ. σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο ή με stevia
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε 60 γρ. σοκολάτας και γεμίζουμε τις ειδικές θήκες μας.
Αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για 30-40 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το τυρί κότατζ, το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεράσια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
Βγάζουμε τη φόρμα από τη κατάψυξη και γεμίζουμε τις σφαίρες με τη κρέμα. Αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
Αφού παγώσει η κρέμα λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολατά και “κλείνουμε” τα ημισφαίρια μας. Αποθηκεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
Με λίγη λιωμένη σοκολάτα ενώνουμε 2 κομμάτια και δημιουργούμε τις σφαίρες μας.
Αν δεν έχετε κάποια φόρμα σιλικόνης μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία σε κάποια μπολακια που επιτρέπεται να μπουν στη κατάψυξη.


