Σφαίρες σοκολάτας με κρέμα κεράσι

by on

Ένα απλό και δροσιστικό γλυκάκι που εντυπωσιάζει. Μικρές σφαίρες με γέμιση κερασιού. Αν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης, χρησιμοποιείστε απλά μικρά μπολάκια για να απολαύσετε το γλυκό. Η συνταγή είναι για 6 ημισφαίρια ή 2-3 μικρά μπολάκια.

  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος15 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Για τη κρέμα

    • 2 κ.σ. τυρί κότατζ
    • 50 γρ. κεράσια
    • 60 γρ. τυρί κρέμα
    • 1 κ.σ. μέλι

    Για τις σφαίρες

    • 110 γρ. σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο ή με stevia

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    1

    Σε μπεν μαρί λιώνουμε 60 γρ. σοκολάτας και γεμίζουμε τις ειδικές θήκες μας.

    2

    Αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για 30-40 λεπτά.

    3

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το τυρί κότατζ, το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεράσια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.

    4

    Βγάζουμε τη φόρμα από τη κατάψυξη και γεμίζουμε τις σφαίρες με τη κρέμα. Αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.

    5

    Αφού παγώσει η κρέμα λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολατά και “κλείνουμε” τα ημισφαίρια μας. Αποθηκεύουμε για άλλα 15 λεπτά.

    6

    Με λίγη λιωμένη σοκολάτα ενώνουμε 2 κομμάτια και δημιουργούμε τις σφαίρες μας.

    Αν δεν έχετε κάποια φόρμα σιλικόνης μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία σε κάποια μπολακια που επιτρέπεται να μπουν στη κατάψυξη.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.