Τούρτα σοκολάτας με φράουλες

by on

Μία πολύ ελαφριά και νόστιμη τούρτα. Κυριαρχούν οι φράουλες που δένουν φανταστικά με τη σοκολάτα. Μία πολύ εύκολη τούρτα που μπορείτε να την φτιάξετε σε κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος4 ώρες 20 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος5 ώρες 30 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Για το cake/παντεσπάνι

    • 115γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.γ. βανίλια ή 2 βανιλίνες
    • 4 αυγά μεσαία
    • 2 κ.σ. κακάο
    • 2 κ.σ. μέλι + 3 κ.σ. λιωμένο μέλι

    Για τη κρέμα φράουλας

    • 100γρ. παγωμένες φράουλες
    • 250γρ. κρέμα γάλακτος
    • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή πρόβειο γιαούρτι ή τυρί κρέμα
    • 4 κ.σ. μέλι

    Για τη κρέμα σοκολάτα

    • 200 γρ. σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο ή σοκολάτα με στέβια
    • 140 γρ. νερό

    Διακόσμηση

    • Μερικές φράουλες
    • Κακάο

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Για το παντεσπάνι

    1

    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μας και τα χτυπάμε πολύ καλά για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσουν.  Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια, το μέλι και χτυπάμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο ταψί και το απλώνουμε με μία μαρίζ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

    Περιμένουμε να κρυώσει και το κόβουμε με ένα τσέρκι 23 εκατοστών.  Το τοποθετούμε μέσα στη φόρμα μας με την αποσπώμενη βάση. Ραντίζουμε με το λιωμένο μέλι και αφήνουμε στην άκρη.  Ότι περισσέψει το κόβουμε με άλλα ατομικά τσέρκι(6-7 εκατοστών) για ατομικές παστούλες.

    Για τη κρέμα φράουλας

    2

    Σε ένα καλό πολυμίξερ ρίχνουμε τις παγωμένες φράουλες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Τέλος, ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να δέσουν τα υλικά. Μεταφέρουμε μέσα στη φόρμα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Για τη κρέμα σοκολάτας

    3

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και τη ρίχνουμε πάνω από τη κρέμα φράουλας.  Αποθηκεύουμε τη τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

    Διακόσμηση

    4

    Για την διακόσμηση, πασπαλίζουμε με κακάο και τοποθετούμε φρέσκες φράουλες από πάνω.

    Αν θέλουμε αρκετά πηχτή τη κρέμα φράουλας επιλέγουμε τυρί κρέμα αλλιώς γιαούρτι.

    Όσο παντεσπάνι μας περισσέψει το κόβουμε με άλλα ατομικά τσέρκι (6-7 εκατοστών) για ατομικές παστούλες. Βάζουμε γύρω γύρω λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τη τούρτα.

    2 Σχόλια
    1. Sonia 2 έτη ago

      Θα βγει εξίσου καλή με μπανάνες αντί για φράουλες λέτε; Πόσες μερίδες περίπου βγαίνει;

      Reply
      • Mermaid's Food 2 έτη ago

        Πιστεύω ότι θα πετύχει. Κόψτε όπως σε κάθε τούρτα, δηλαδή 8 κομμάτια.

        Reply

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.