Μπισκότα γεμιστά με ταχίνι-κακάο

by on

Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι νηστίσιμα και σούπερ γευστικά. Βουτυρένια μπισκότα με γέμιση από ταχίνι μέλι και κακάο. Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνετε συνέχεια.

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 15 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 ώρες 30 λεπτά

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Για τα μπισκότα

    • 300 γρ. αλεύρι
    • 150 γρ. μαργαρίνη
    • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
    • 3 κ.σ. μέλι
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

    Για τη γέμιση

    • 6 κ.σ. ταχίνι
    • 3 κ.σ. μέλι
    • 1 κ.σ. κακάο

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Για τα μπισκότα

    1

    Σε ένα μπολ διαλύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη μέχρι να δημιουργηθεί μία λεπτή άμμος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ τη βανίλια και το μέλι. Δημιουργούμε μία μπάλα, τη τυλίγουμε σε ζελατίνα και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

    2

    Αφού περάσει η ώρα αναμονής, αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και βγάζουμε την μεμβράνη. Την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά. Με ένα κουπάτ της επιλογής μας κόβουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

    Για τη γέμιση

    3

    Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα μπισκότα μας  βάζοντας μία ποσότητα στη μέση του ενός και με το άλλο μπισκότο το πιέζουμε ελαφρά.

    Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι πολύ νόστιμα και σκέτα, χωρίς γέμιση.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published.